Qualified European Photographer

Eervolle titel behaald  “Qualified European Photographer”  15/11/2019

Vorig weekend vond de 40ste editie van de FEP ( Federatie van Europese Beroepsfotografen) plaats in het Fotocenter in Praag (CZ). Tijdens dit belangrijk event worden vanuit heel Europa panels ingestuurd ter jurering door MQEP (Master Qualified Photographers) Ieder Panel of reeks bestaat voor het behalen van een QEP label uit 12 foto’s die één geheel moeten vormen. Hierbij wordt door de jury naar ieder technisch detail gekeken: licht ,compositie en afwerking van de prints worden zwaar onder de loep genomen. 

strenge kwaliteitsnormen…..

De FEP vertegenwoordigd in 29 landen heeft een kwalificatiesysteem opgezet dat fotografen omwille van hun uitzonderlijke vakkundige capaciteiten erkent door heel Europa. Het Europese toplabel overstijgt de onderscheidingen die in de respectievelijke landen worden uitgereikt. Mijn reeks werd beschreven door de jury als “één mooi stijlvol geheel met smaak gebracht met oog voor details, prachtige contrasten en met respect voor het vrouwelijk naakt”. De titel van QEP in de categorie “Artistiek naakt” werd tot op heden door slecht 3 ander collega’s in België gehaald. Didier is trouwens de enige fotograaf in Roeselare die deze titel ter eren viel.

Ode aan de vrouw 

De foto reeks met de titel “Don’t look in my soul” is een ode aan de vrouw, de puurheid, elegantie, maar ook de sterkte en schoonheid die ze uitstraalt. Ondanks dat deze vrouwen zich deels blootgeven in deze reeks kan je niet in hun ziel kijken. De reeks zal te zien zijn tijdens een plechtige overhandiging van mijn diploma begin volgende jaar op een nog nader te bepalen plaats maar wss zal dit het stadhuis van Roeselare worden. 

sfeerfoto’s copyright Caroline Tanghe