Kledingadvies

Hoe zich voorbereiden wat kleding en make-up betreft?

Nadat je een fotoshoot geboekt hebt komt meestal de vraag: “Wat doe ik aan tijdens de fotoshoot? Niet alle kledij is even geschikt voor een fotoshoot. Sommige kledingstukken zijn leuk voor op een feestje of voor dagelijks te dragen maar minder geschikt om te gebruiken tijdens een fotoshoot. We geven je daarom graag volgende tips mee:

 • Gebruik geen streepjes, ruitjes, grote opdrukken, patronen, grote bloemmotieven, grote logo’s of merken in de kledij. Hou het dus simpel want we willen graag dat alle aandacht naar jouw gaat en niet naar je kledij.
 • Zorg dat iedereen gelijkaardige mouwlengtes heeft. Lange of ¾ mouwen hebben de voorkeur op korte mouwen of mouwloze kledij. Een kleedje zonder mouwen kan mooi zijn maar bedekte armen komen meestal eleganter over.
 • Bij groepsfoto’s is het van heel groot belang om onderling af te spreken welke kleurtinten jullie gaan dragen. Stem de kleding op elkaar af. Dit is zeker een pluspunt en dit maakt van jullie samen op foto een mooi en tijdlozer geheel!
 • Felle kleuren zijn soms heel mooi, maar kunnen soms zoveel aandacht trekken dat je niet meer naar de persoon kijkt, maar vooral naar de kledij. Ben je iemand die meestal zachte kleuren in z’n kledij draagt, dan zijn felle kleuren misschien niet jouw ding. Ben je altijd een kleurrijk persoon, blijf dan zeker jezelf! Maar zorg wel dat jouw groepsfoto geen allegaartje wordt van verschillende kleuren.
 • Schoenen zijn niet zo belangrijk, ze mogen sowieso normaliter niet op onze witte opnamevloer gedragen worden en bij groepsfoto’s trekken wij meestal nooit ten voeten uit. Bij familieportret is het zelf leuk en origineel om blootvoets te gaan, geen nood voor koude voetjes want we hebben vloerverwarming.
  Voor je eigen comfort raden we jullie aan om voor je komt even je voeten te wassen en voor de dames indien ze dit wensen toch ook hun nagels te lakken.
  Komen er toch schoenen aan te pas zoals bij mode opnames of bij een modellenshoots zorg voor nette verzorgde en gekuiste of nieuwe schoenen.
 • Breng gerust verschillende outfits mee, wij hebben de nodige ruimte waarin je je gemakkelijk kunt omkleden, en helpen je graag de outfit kiezen die best bij jouw past.
 • Accessoires zoals een zonnebril, luxe handtas, sierraden, halsband choker, een mooi uurwerk edg. kunnen een leuke extra zijn breng ze daarom zeker mee en dan bekijken we wat best past en of ze een meerwaarde zijn voor jouw foto’s. Armbandjes van afgelopen kamp of festival zijn echter een storend element en doe je beter af.
 • Hou je haar zoals je het ‘t liefst draagt. Te vaak horen we ‘Ik had mijn haar niet zo mogen laten doen.’ Weet je het niet zeker vraag ons gerust advies
 • Make-up: gebruik zeker om je huid te verzorgen dagcrème maar weet je dat je een fotoshoot gaat doen; doe dat dan vooral niet! Een vettige huid zorgt ervoor dat door de weerspiegeling van het licht witte vlekken ontstaan. Afpoederen met een matte found de teint is zeker aan te raden, gebruik er echter ook geen dikke laag van. Vergeet zeker niet om lippenstift mee te brengen voor de vrouwen uiteraard.
 • Ga je liever voor de professionele aanpak en ga je naar een visagiste zeg er dan zeker bij dat het voor foto’s te maken is want dan mag de make-up wat harder gezet worden, uiteraard kan je ook dienst maken van onze professionele visagiste. Vraag gerust hiervoor naar meer info en prijzen.